Content page
Klart med nytt jobb för Östenson – börjar på MKB | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Klart med nytt jobb för Östenson – börjar på MKB

Gunnar Östenson lämnade plötsligt VD-stolen i Briggen, utan några förklaringar (läs mer i länkarna till höger). Nu har Östenson klart med ett nytt jobb. Han blir affärsutvecklingschef vid allmännyttiga MKB i Malmö.

– Förändringarna rustar MKB för att möta de uppgifter som ligger framför oss. I grunden finns alltid förvaltningsuppdraget, därtill kommer såväl en betydande nyproduktion som ett underhåll på en hög nivå, säger Terje Johansson VD på MKB.

Nya medlemmar i företagsledningen:

Affärsutvecklingschef blir Gunnar Östenson (född 1956). Gunnar Östenson har varit VD på Fastighets AB Briggen mellan 2006 och 2014. Han har tidigare haft samma befattning på IKEA Fastigheter och Skanska Öresund. Gunnar Östenson tillträder den 1 september.

Utredningschef blir Lars-Anders Rothman (född 1961). Han arbetar för närvarande som ekonomi- och finanschef på Halmstad Energi & Miljö och har tidigare varit ekonomichef på Region Halland och Halmstads Fastighets AB. Lars-Anders Rothman tillträder den 16 oktober.

Ny- och ombyggnadschef blir Claes Jeppsson (född 1964). Sedan 2007 är han regionchef på Veidekke Bostad och har tidigare arbetat bland annat som projektchef på Skanska Nya Hem och som kvalitetsingenjör vid byggandet av Öresundsbron. Claes Jeppsson tillträder den 15 oktober.

Miljöstrateg blir Jenny Holmquist (född 1974). Hon har arbetat som miljöcoach och miljöchef på MKB sedan 2004. Tidigare har Jenny Holmquist arbetat med miljöfrågor på serviceförvaltningen i Malmö Stad. Från och med den 1 september kommer hon att ingå i ledningsgruppen.

Utvecklingsstrateg blir Anna Wiking (född 1978). Anna Wiking är idag affärsutvecklare på MKB. Hon anställdes 2004 och har tidigare arbetat bland annat som säljansvarig för nyproduktion och konceptutvecklare. Från och med den 1 september kommer hon att ingå i ledningsgruppen.

I ledningsgruppen ingår sedan tidigare CFO Magnus Jönsson, förvaltningschef Mats Nilsson, kommunikationschef Margaretha Söderström, HR-chef Karin Svensson och VD Terje Johansson.

– Med denna laguppställning tycker jag att vi har fått till en både erfaren och spänstig företagsledning, som bygger för framtiden, avslutar Terje Johansson.

Fastighetsvärlden Idag 2014-08-11

MER stenafastigheter.se

Comments are closed