Content page
Balder köper ännu ett hotell i centrala Göteborg | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Balder köper ännu ett hotell i centrala Göteborg

Rasta Group och Wallfast säljer. Balder har förvärvat fastigheterna Nordstaden 10:16 och 10:17 i centrala Göteborg samt Havsfrun 26 på Östermalm i Stockholm.

Fastigheterna i Göteborg omfattar en total uthyrningsbar yta om cirka 7.900 kvm och är i huvudsak uthyrd till Grand Hotel Opera. Fastigheten är en del av Nordstan och ligger granne med Hotel Europa och med utsikt över centralstationen.

Säljer gör Rasta Group som 2009 förvärvade fastigheten från familjen Brandel. Priset då, enligt Fastighetsvärldens uppgifter, var  240 miljoner kronor. Fram till 2006 ägdes fastigheten av Home Properties (då Capona).

Balder äger sedan tidigare en handfull hotellfastigheter i centrala Göteborg. Under den senaste tiden har bolaget bland annat förvärvat en nybyggd hotellfastighet på Lindholmen och en påbyggd hotellfastighet på Skånegatan.

Havsfrun är en kontorsfastighet med ett flertal hyresgäster och omfattar en uthyrningsbar yta om cirka 3.500 kvm. Fastigheten ligger på Artillerigatan 42 och det är Wallfast som säljer. Wallfast har haft Leimdörfer som rådgivare vid försäljningen. Tidigare har AMF ägt fastigheten efter att 1998 köp den för 88 miljoner kronor.

Totalt åsatt fastighetsvärde uppgår till cirka 475 miljoner kronor.

Fastighetsvärlden Idag 2014-07-13

MER stenafastigheter.se

Comments are closed