Content page
54 handelsfastigheter byter ägare för 1,2 miljarder | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

54 handelsfastigheter byter ägare för 1,2 miljarder

Affär som berör 45 orter. Redito har köpt en portfölj med 54 handelsfastigheter, som i huvudsak är uthyrda till COOP och ICA. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till knappt 1,2 miljarder kronor.

Portföljen är spridd på 45 orter i Mälardalen och sydvästra Sverige. Arean uppgår till 138.000 kvm. Säljare är NPF Sweden Holding AB, som förvaltas av CBRE Global Investors. Leimdörfer har varit rådgivare till CBRE Global Investors. Falkenborn Advokatbyrå har varit rådgivare åt Redito i affären.

Portföljen kommer ingå i Trophi Fastighets AB, ägt av Tredje AP-fonden, som nu består av närmare 250 handelsfastigheter på drygt 160 orter i Sverige och Finland. Cirka 90 procent av portföljen utgörs av livsmedelsbutiker med ICA och Axfood samt finska S- Gruppen och Kesko som största hyresgäster.

Portföljen har efter den senaste investeringen ett marknadsvärde på drygt 5 miljarder kronor.

– Vi har nu under 18 månader byggt upp en rejäl fastighetsportfölj med starka dagligvarubutiker i Sverige och Finland. Genom denna affär kan vi också välkomna COOP, som en av våra större hyresgäster, säger Jan Björk, VD för Redito.

Redito placerar kapital i fastigheter för att ge investerare bästa möjliga avkastning. Bolaget bildades 2012 och ansvarar för förvaltningen av Trophi Fastighets AB, som är helägt av Tredje AP-fonden.

Fastighetsvärlden Idag 2014-07-08

MER stenafastigheter.se

Comments are closed