Content page
Reinfeldt vill ge Akademiska Hus en ny uppgift | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Reinfeldt vill ge Akademiska Hus en ny uppgift

Ska bygga 12.000 studentbostäder på olika campus under 6 år. 20.000 nya studentbostäder till år 2020. Det lovade Fredrik Reinfeldt (M) på moderaternas presskonferens i Visby under Almedalsveckan och pekade ut Akademiska Hus som en viktig del i satsningen. Enligt statsministern vill han att statliga Akademiska hus får ett nytt uppdrag — att bygga 12.000 studentlägenheter. Övriga8.000 bostäder ska byggas på statliga myndigheters mark och en statlig representant ska förhandla med berörda intressenter.

De orter som pekas ut är Malmö, Lund, Uppsala, Göteborg och Stockholm. I Stockholm handlar det främst om Albanoområdet söder om universitet där Adademiska Hus sedan länge har planer och som, enligt uppgift till Fastighetsvärlden, kommer att presenteras i höst. I Lund arbetar Akademiska Hus sedan ett tag med att skapa byggrätter för studentbostäder, men bolaget har tidigare inte haft planer att bli byggherre.

Kerstin Lindberg Göransson, VD Akademiska Hus, kommenterar.

– Studentbostäder är en avgörande fråga för lärosätenas framtida utveckling och byggandet av Sverige som kunskapsnation. Vi jobbar redan med skapandet av studentbostäder, men med ett så här tydligt mål kommer vi att öka takten rejält, säger

I Akademiska Hus uppdrag ingår i dagsläget inte att bygga och äga studentbostäder och än är det för tidigt att säga på vilka sätt Akademiska Hus kommer att bidra.

– Vi ser fram emot att Reinfeldts utsedda studentbostadsförhandlare i frågan ytterligare konkretiserar målen och vår roll i denna viktiga fråga, säger Kerstin Lindberg Göransson.

Tidigare under Almedalsveckan utlovade Alliansen 100.000 nya bostäder och stora infrastruktursatsningar. Investeringarna ska bland annat finansieras med en nya skatt för ägare av kommersiella fastigheter, läs mer här.

Fastighetsvärlden Idag 2014-07-04

MER stenafastigheter.se

Comments are closed