Content page
Bygger om 13.000 kvm kontor och hyr ut 3.000 kvm | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Bygger om 13.000 kvm kontor och hyr ut 3.000 kvm

Investerar 400 miljoner på Södermalm. På Västgötagatan 5, i kvarteret Nattugglan, på Södermalm i Stockholm investerar Vasakronan 400 mkr i en totalrenovering av fastigheten. Nu är det klart att spelutvecklaren Avalanche Studios hyr två och ett halvt våningsplan om totalt 3.000 kvm kontor.

Vasakronans fastighet på Västgötagatan 5 omfattar cirka 13.000 kvm kontor i åtta plan och totalrenoveras nu med målsättningen att möta den stadigt växande efterfrågan.

– Det är tydligt att den här delen av staden attraherar många unga, kreativa företag, säger Per Thiberg, chef för fastighetsutveckling och uthyrning i Stockholm. På Västgötagatan 5 kan vi erbjuda både Avalanche och andra företag kontor i toppskick och i ett fantastiskt läge.

Avalanche Studios är redan idag hyresgäst hos Vasakronan men letade nya lokaler av utrymmesskäl. Västgötagatan 5 stämde väl med Avalanche Studios krav, inte minst för att fastigheten har en stark miljöprofil och kommer att miljöklassas enligt LEED Platina.

− Vasakronan driver för närvarande fastighetsprojekt i Stockholm motsvarande en investeringsvolym om cirka 3 mdkr. Att de genomförs med hållbarhetsfrågorna i fokus är en självklarhet, säger Per Thiberg.

Avalanche Studios har tecknat ett grönt avtal som löper på 5 år och inflyttning sker hösten 2015.

Fastighetsvärlden Idag 2014-06-27

MER stenafastigheter.se

Comments are closed