Content page
NCC bygger 26.000 kvm på ”spekulation” i Hagastaden | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

NCC bygger 26.000 kvm på ”spekulation” i Hagastaden

”Vi har redan många intressanta förfrågningar”. NCC har beslutat att påbörja utvecklingen av Torsplan etapp 2 i Hagastaden i Stockholm. Fastigheten, som omfattar 26.000 kvadratmeter, utvecklas för både kontor och handel. 22.500 kvm avser kontorslokaler och 3.500 kvm avser butikslokaler.

Hagastadens kommande tunnelbana får en av uppgångarna i husen och den delen har styckats av och får landstinget som fastighetsägare. Invigning av den nya tunnelbanestationen är planerad till år 2020. För NCC handlar det om andra och sista etappen i området. Den andra etappen är, till formen, en pendang, till den första.

NCC har tidigare utvecklat projektet Torsplan etapp 1 i Hagastaden, vilket såldes sommaren 2013 till norska KLP för 1,6 miljarder. Den fastigheten innehåller totalt cirka 30.000 kvm, varav 22.000 kvm kontorslokaler och 8.000 kvm butikslokaler. Tidigt i år hyrdes de sista ytorna ut i den fastigheten, läs mer i länkarna till höger.

Etapp 2 av Torsplan byggstartar efter sommaren och beräknas stå klar i slutet av 2016. Några signerade hyresavtal eller muntliga överenskommelser med hyresgäster uppges inte finnas i dagsläget.

Carola Lavén.
Carola Lavén.

– Vi såg en stor efterfrågan på lokaler i etapp 1 och vi får redan många intressanta förfrågningar från potentiella hyresgäster för etapp 2, säger Carola Lavén affärsområdeschef, NCC Property Development.

Torsplan blir den första svenska byggnad som väntas uppnå miljöcertifieringen BREEAM Outstanding, uppger NCC i ett pressmeddelande.

NCC:s båda fastigheter ligger grannar med de ”tvillingskrapor” som Oscar Properties ska bygga och som även framöver kommer bära namnet ”Tors Torn”.

Fastighetsvärlden Idag 2014-06-24

MER stenafastigheter.se

Comments are closed