Content page
Investerade nyligen 88 mkr – nu redo sälja för 10 mkr | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Investerade nyligen 88 mkr – nu redo sälja för 10 mkr

Mäktigt fiasko med näringslivscentrum. Mellan 2006 och 2010 investerade Färgelanda kommun nästan 90 miljoner i kommunägda näringslivshuset Björnhuset. Det var tre gånger så mycket som om- och utbyggnaden var budgeterad till. Det handlar om lokaler om 8.800 kvm varav 1.000 utgörs industrihall med smeknamnet ”Katedralen”. Stora delar av fastigheten är uthyrda men till mycket låga hyresnivåer och på långa hyreskontrakt.

Den dalsländska kommunen har förgäves försökt sälja fastigheten i två år och utgångspriset var varit 17–18 miljoner kronor.  Nu uppger P4 Väst att kommunen fått in två bud, ett på 10 miljoner från ett bolag i livsmedelsbranschen och ett på 10,5 miljoner från ett fastighetsbolag.

– Budet på 10 miljoner är intressant, då företaget som lagt det inte kräver någon kommunal borgen eller medfinansiering, säger kommunalrådet Peter Johansson (KD) till P4 Väst.

Fastighetsvärlden Idag 2014-06-23

MER stenafastigheter.se

Comments are closed