Content page
Adopterar krukor över sommaren | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Adopterar krukor över sommaren

Datum: 2014-06-17 14:00
Text:
45 hyresgäster i Kobbegården, Pilegården och Nergården i Göteborg har adopterat var sin kruka över sommaren. Hyresgästen har ansvar för sin kruka men alla som bor i området kan njuta av dess prakt då de står vid trapphusentréen.
 
- Många av våra hyresgäster har ett stort intresse för blommor och vill vara med i utformningen av sina gårdar, därför gör vi detta projekt, säger Christina Tollbom, förvaltare på Stena Fastigheter Göteborg.
 
Krukorna, som är fyllda med pennyblad, fuchsia, tagetes och andra sommarblommor, gör gårdarna ännu vackrare och skapar trivsamma utemiljöer. Under två måndagar i juni har hyresgästerna planterat sina krukor, tillsammans med Stena Fastigheter Göteborg och experter från HTE Garden.
 
- Det här är en kul sak att göra tillsammans med min son. Vi ska vattna och se hur blommorna växer. Jag kan inte så mycket om blommor men det är fint, så jag hoppas det går bra, säger Lene Mattsson från Nergården och skrattar.
 
Hyresgästen som adopterat krukan har ansvar för att det ser prydligt ut och att blommorna får vatten. Reser man bort tar man hjälp av en granne. Många av hyresgästerna är glada amatörer som gärna vill göra det vackert i sin omgivning. Anna och Joe på HTE Garden ger tips på vägen.
 
- Vattna! Man bör vattna ungefär två gånger i veckan och vattna igenom. Är det mycket varmt kan det behövas mer vatten, tipsar Joe.
 
Magnus Wikström på Pilegården menar att det var självklart att nappa på Stena Fastigheter Göteborgs erbjudande om att adoptera en kruka över sommaren.
 
-  Det ser så mycket trevligare ut med blommor. Jag har en balkonglåda och får nu även blommor utanför entrén, säger han.
Eva Hannu Hjert och hennes döttrar Rebecka och Roxanna väljer bland alla blommor för att sätta samman en vacker kruka. De har en uteplats där de odlar blommor så de har bra koll på hur man sköter dem.
 
- Det är fint med blommor, de lyser upp tillvaron, säger Eva.

 


Magnus Wikström bor på Pilegården 9A där det nu står en blomstrande kruka som alla hyresgäster kan njuta av i sommar.


Roxanna, Eva och Rebecka Hjert väljer blommor med omsorg. Krukan kommer att stå utanför deras entré på Pilegården 3B.


MER stenafastigheter.se

Comments are closed