Content page
Ny trio köper för 400 mkr när bolag går i graven | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ny trio köper för 400 mkr när bolag går i graven

Åtta fastigheter i centrala Uppsala byter ägare. År 1920 grundade Karl Johansson fastighetsbolaget KJ i Uppsala. Nu är hela beståndet sålt. I mitten av april såldes bolagets bestånd i Norrtälje till familjen Skarne för ett pris som Fastighetsvärlden bedömt till cirka 300 miljoner kronor (läs mer i länken till höger).

Nu har arvtagarna, familjerna Jorild, sålt även bolagets bestånd i Uppsala – och därmed går en epok i graven.

Fastighetsvärlden kan berätta att beståndet i Uppsala avyttrats till trion Heimstaden, Stockholmia och Henry Ståhl som köper i ett gemensamt bolag. I beståndet ingår sex bostadshus, ett hus med bostäder och kontor samt ett hotell och totalt består beståndet av cirka 21 000 kvm. Fastighetsvärlden bedömer priset till 400–450 miljoner kronor.

– Tanken är att det ska förbli ett samägande. Vi äger sedan tidigare en gemensam fastighet i Åkersberga, säger Patrik Hall VD Heimstaden, till Fastighetsvärlden.

Leimdörfer har varit rådgivare till KJ även i Uppsalaaffären.

Fastighets AB Stockholmia är ett fastighetsbolag som ägs av familjen Johnzon i tredje generation. Bolaget förvaltar 150 000 kvm. Henry Ståhl Fastigheter AB är ett familjeägt företag som förvaltar 500 000 kvm som i huvudsak finns i Norrköping och Linköping, men även i Uppsala, Örebro och Stockholm. Heimstaden ägs av norrmannen Ivar Tollefsen och är en av landets större privata bostadsägare. Bolaget äger sedan tidigare ett större bestånd i Uppsala.

Fastighetsvärlden Idag       2014-06-04

MER stenafastigheter.se

Comments are closed