Content page
Sigillet köper två hus i Göteborg för 222 miljoner | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Sigillet köper två hus i Göteborg för 222 miljoner

Kungsleden säljer återigen med bra vinst. Kungsleden fortsätter renodlingen av sitt fastighetsbestånd i enlighet med strategin och avyttrar två fastigheter i Göteborg, Inom Vallgraven 34:4 och Kålltorp 102:1 för 222 Mkr. Försäljningen ger en vinst om cirka 50 Mkr. Köpare av båda fastigheterna är Sigillet Fastighets AB.

– Det har varit ett fortsatt stort intresse på marknaden för våra fastigheter i Göteborg och vi är nöjda med att ha genomfört försäljningarna till en lokalt förankrad fastighetsägare till en mycket god vinst. Försäljningarna frigör kapital som kan återinvesteras i strategiska fastigheter, säger Kungsledens transaktionschef Ylva Sarby Westman.

Catella har varit rådgivare till Kungsleden i försäljningen. Båda fastigheterna har sitt ursprung från det stora GE-förvärvet och Kungsleden tillträdde husen före årsskiftet.

För två veckor sedan sålde Kungsleden två fastigheter i centrala Göteborg, se länk till höger, för 157 miljoner kronor. Vinsten då var drygt 40 miljoner kronor.

Fastigheten Inom Vallgraven 34:4 är belägen i centrala Göteborg vid korsningen Västra Hamngatan och Kungsgatan och har en uthyrningsbar area om 3 680 kvm.

Fastigheten Kålltorp 102:1 är belägen på Munkebäckstorg, cirka fyra kilometer nordost om Göteborgs centrum och har en uthyrningsbar area om 4 738 kvm. Frånträde av båda fastigheterna sker den 2 juli 2014.

Fastighetsvärlden Idag 2014-06-04

fastigheten Kalltorp 102-1 på Bromeliusgatan 7-9, en halv mil nordost om centrala Göteborg.
Fastigheten Kalltorp 102-1 på Bromeliusgatan 7-9, en halv mil nordost om centrala Göteborg.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed