Content page
ESS plötsligt även till Linköping – Hyr 325 kvm | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

ESS plötsligt även till Linköping – Hyr 325 kvm

Etablerar sig utanför Skåne/Själland.Det internationella samarbetet för materialforskning ESS, European Spallation Source, har förväntats generera forskning och sysselsättning i främst Skåne och Själland. Men satsningen i Lund når nu även utanför Skåne/Själland.

ESS investerar sedan tidigare i en omfattande anläggning för avancerad fysikalisk forskning i Lund och nu står det klart att  Wahlbecks företagspark i Linköping blir platsen för deras tillverkning av avancerade neutrondetektorer.

ESS har tecknat ett hyresavtal om 325 kvadratmeter med det kommunägda fastighetsbolaget Sankt Kors .

Att valet föll på Linköping beror på ett nära samarbete med Linköpings universitet kring utvecklingen av en avancerad tunnfilmsprocess som möjliggör tillverkning av neutrondetektorelement.

– Det är mycket tillfredsställande att ESS förlägger en del av sin verksamhet hit. Det gör att de snabbt kommer att kunna implementera nya banbrytande forskningsresultat som vi uppnår, säger Lars Hultman, professor i tunnfilmsfysik vid LiU.

Kommunägda fastighetsbolaget Sankt Kors tillhandahåller klustermiljön i Wahlbecks och betonar att det ingår i bolagets uppdrag att erbjuda bra utvecklingsmiljöer.

– ESS etablering kommer definitivt att bidra till stärkt tillväxt i regionen, säger Johan Kristiansson, VD för Sankt Kors.

Fastighetsvärlden 2014-05-28

MER stenafastigheter.se

Comments are closed