Content page
Akademiska Hus behåller ”Stockholms fulaste” | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Akademiska Hus behåller ”Stockholms fulaste”

Arkitekturskolan ska fyllas upp. Akademiska Hus planerar tillsvidare att behålla fastigheten Domherren 1 på Östermalmsgatan 26 i centrala Stockholm, känt som Arkitekturskolan, även när den största hyresgästen flyttar ut. Fastigheten innehåller cirka 16.000 kvm lokaler och bolaget har för avsikt att hyra ut lokalerna som ett kreativt idécentrum, en mötesplats för ”människor som vill utveckla sina idéer och förändra världen”.

– Det är en viktig byggnad i Universitetshuvudstaden som ligger centralt mellan såväl KTH som Frescati och Handelshögskolan. Vi vill skapa en mötesplats där det är högt till tak och ingen tanke är för vild, säger Sten Wetterblad, regiondirektör vid Akademiska Hus, till Fastighetsvärlden.

I maj 2011 utbröt en stor brand där merparten av byggnadens lågdel mot Uggleviksgatan förstördes. Låghusdelen är nu avröjd men inga beslut i övrigt är klubbade. Arkitekturskolans nya byggnad byggs just nu på KTH:s campus. Inflytt där beräknas till höstterminen 2015.

Byggnaden med Arkitekturskolan har vid ett flertal tillfällen utnämnts till Stockholms fulaste byggnad.

– Så är det ju. Fasaden är mycket speciell. Men den skapar också förutsättningar att skapa en spännande mötesplats med stort genomslag, en plats man minns och känner till, säger Wetterblad.

Fastighetsvärlden Idag 2014-04-30

MER stenafastigheter.se

Comments are closed