Content page
”Ska investera 3-4 miljarder” | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

”Ska investera 3-4 miljarder”

TIAA-CREF och Henderson Global Investors slog i april samman sina verksamheter i Europa och Amerika och blev TH Real Estate (TIAA Henderson Real Estate). Nyligen rekryterade bolaget också en viktig pjäs för sin fortsatta expansion i Sverige, Steen & Ströms projektchef Erik Lennhammar. Hos TH Real Estate blir han Senior Portfolio Manager och får ansvar för
bolagets nordiska förvaltnings – och utvecklingsportfölj.

– På Steen & Ström arbetade jag huvudsakligen med development och det var lockande att hos TH Real Estate också få komma in på Asset Management, säger Erik Lennhammar.

TH Real Estate är inne i ett expansivt skede, vilket också var något som lockade.

– De närmaste åren planerar vi att investera kraftigt i Norden. Målsättningen är tre till fyra investeringar i storleken 1 miljard och uppåt, parallellt med fyra till fem mindre investeringar för vår tyskbaserade Swedish Retail Fond.

Hos Steen & Ström var Lennhammar bland annat ansvarig för utvecklingen av Emporia i Hyllie som vann ”Bästa köpcentrum” i årets upplaga av Mipim Awards. Nu ska han jobba med bland annat köpcentret Tuna Park i Eskilstuna och galleriorna Krämaren och Vågen i Örebro.

Han skaffade sig mig många erfarenheter på Steen & Ström som han säger blir värdefulla hos TH Real Estate.

– Att utveckla ett köpcentrum handlar mycket om att generera flöden. För att åstadkomma det måste man lära sig att tänka som kunderna men inte nöja sig där utan tänka vad man kan göra annorlunda för att få ett ännu bättre resultat.

Planer smids för både Krämaren och Vågen i Örebro men det är främst i Tuna park som de stora investeringarna ska göras.

– Bland annat gör vi en utbyggnad om 6 000 – 8 000 kvm ny handelsyta där vi vill få in dagligvaruhandel. Detaljplanearbetet pågår och ska förhoppningsvis vara klart till hösten, säger Erik Lennhammar.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed