Content page
Redito köper handelsfastighet för 270 mkr | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Redito köper handelsfastighet för 270 mkr

Trophiportföljen kompletteras med större fastigheter. Redito har köpt en handelsfastighet med bl a ICA Maxi och Systembolaget som hyresgäster. Fastigheten, som ligger i Helsingborg, har en total yta på 17 600 kvm och 700 parkeringsplatser. Säljare är en utländsk fastighetsfond. CBRE har varit rådgivare till säljaren.

Fastigheten kommer att ingå i Trophi Fastighets AB, som består av ca 120 handelsfastigheter på över 80 orter i Sverige och Finland. Mer än 80 procent av portföljen utgörs av livsmedelsbutiker med Axfood, ICA och finska S-Gruppen som största hyresgäster. Portföljen har ett marknadsvärde på drygt 3 mdr kr.

– Vår portfölj bestod ursprungligen av många små och medelstora livsmedelsbutiker. Vi har nu genomfört flera affärer med större handelsfastigheter, som kompletterar portföljen på ett mycket bra sätt. Detta förvärv med en ICA Maxi i Helsingborg är ett utmärkt exempel på det vi söker, säger Reditos VD Jan Björk.

Fastighetsvärlden Idag 2014-05-20

MER stenafastigheter.se

Comments are closed