Content page
Dunkin´ Donuts letar lokaler för 50 enheter | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Dunkin´ Donuts letar lokaler för 50 enheter

Söker 10–300 kvm – Koppling till ÖoB. Dunkin’ Donuts planerar att inom fem år ha etablerat upp till 50 enheter runtom i Sverige. Inledningsvis vill kedjan öppna 10–15 enheter i Stockholmsområdet. Den första ska, enligt planen, öppna i centrala Stockholm i höst. Samtal sker med en handfull fastighetsägare.

– Vi söker lokaler från 10 kvm upp till 300 kvm, men genomsnittslokalen kommer nog vara 70–80 kvm, säger Tommy Svensson, VD vid Coffee & Brands Sweden AB som tecknat avtal om franchiserättigheterna för Sverige.

I ett första steg söker bolaget lokaler i Stockholm och geografiskt handlar det om CBD, på malmarna och i ledande externa köpcentrumen. Därefter, efter två år, är det aktuellt med till exempel Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro, Linköping och Norrköping.

– Men skulle vi få ett erbjudande om kanonlokaler i Göteborg tidigare så är vi förstås intresserade, säger Tommy Svensson till Fastighetsvärlden.

Coffee & Brands Sweden AB ägs av Oskar Svensson, Johan Sjöhagra och Tommy Svensson. Bröderna Svensson ingår i ägarfamiljen till Runsvensgruppen, som i sin tur äger ÖoB, och Johan Sjöhagra är nyligen utsedd till VD på ÖoB.

Dunkin’ Donuts har restauranger i 39 länder runt om i världen. Kedjan är även på väg in i Danmark. Bolaget har även lämnat ungefär 10 länder sedan starten 1948 då den första restaurangen öppnade i Massachusetts i USA. Under de två första åren hette kedjan Open Kettle.

Fastighetsvärlden Idag         2014-05-16

MER stenafastigheter.se

Comments are closed