Content page
Toys’R’us flyttar och hyr 2.100 kvm i TK:s projekt | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Toys’R’us flyttar och hyr 2.100 kvm i TK:s projekt

Leksakskedjan Toys’R’us har tecknat hyresavtal gällande en butik om 2.140 kvm i TK Developments projekt, Barkarby Gate. Totalt kommer Barkarby Gate att innehålla cirka 15 butiker.

Barkarby Gate är sålt genom forward funding till en fond administrerad av den internationella fastighetskapitalförvaltaren Cordea Savills.

Avtalet med Toys’R’us ger en uthyrningsgrad på drygt 95 procent och nu finns det endast en ledig lokal i markplan, motsvarande 850 kvm. Toys’R’us finns redan i Barkarby och kommer genom förhyrningen hos TK att flytta inom området.

Toys’R’us har 16 butiker i Sverige, varav två i Stockholmsområdet (den andra ligger i Kungens kurva).

Våren 2011 ingick TK Development ett ramavtal med Järfälla kommun avseende utvecklingen av ett nytt handelsområde i Barkarby. TK Development fick i uppdrag att utveckla handelsfastigheter i direkt anslutning till Barkarby handelsplats och att skapa en övergång mellan det tidigare handelsområdet och den nya Barkarbystaden samt att på ett attraktivt sätt skapa en handelsplats i tiden och för framtiden.

I september 2013 togs det första spadtaget, vid ceremonin deltog bland andra Järfälla kommunstyrelses ordförande, Cecilia Löfgreen. Totalentreprenör är Wäst-Bygg.

Projektet blir porten till Barkarbystaden där 14.000 nya bostäder skall byggas och 6.000 nya arbetstillfällen skapas. Tunnelbanan från Akalla skall förlängas till Barkarby station via Barkarbystaden.

I projektet finns även möjligheten att etablera sig på gatuplan, mot bostäderna i den framväxande Barkarbystaden, med fitnesskedjan ”Nordic Wellness” som granne. Här erbjuds lokaler i storlekarna mellan 350 och 1.000kvm.

”Grand opening” är planerad till hösten 2014.

Fastighetsvärlden Idag 2014-05-15

 

MER stenafastigheter.se

Comments are closed