Content page
Hefab köper Bravidahuset av Catella KAG | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Hefab köper Bravidahuset av Catella KAG

Kassaflödet ska stödja fastighetsutvecklingen inom bolaget. Tyska Catella KAG har ur sin fond Focus Nordic Cities avyttrat tomträtten Likriktaren 3 intill Telefonplan i södra Stockholm. Kontorsbyggnaden där uppfördes i början av 2000-talet och har en uthyrningsbar area om cirka 5 300 kvm och Bravida Sverige AB hyr samtliga ytor. Köparen är Hefab Fastighets AB genom ett dotterbolag. JLL har varit rådgivare till Catella KAG vid transaktionen.

Hefab har genomfört flera  förvärv av kommersiella fastigheter de senaste åren. Förra året förvärvades Älgen 24 på Östermalm från Vasakronan och Lilla Katrineberg 4 vid Liljeholmen-Marievik från en av Aberdeens fonder.

– Tanken är att skapa ett kassaflöde för att stötta den fastighetsutveckling vi planerar inom bolaget, säger Hefabs VD Mathias Borg till Fastighetsvärlden.

Företaget har bland annat ett projekt som omfattar 110 lägenheter på gång vid Hägerstensåsen, detaljplanen för det kan vara klar i slutet av 2014.

Bravida har ett kontrakt som sträcker sig till utgången av 2017. Företaget övervägde för ett tag sedan att flytta från fastigheten i förtid i december 2015 men valde sedan att dra tillbaka sin uppsägning av avtalet.

Fastighetsvärlden Idag 2014-05-13

MER stenafastigheter.se

Comments are closed