Content page
Stor satsning i Skövde | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Stor satsning i Skövde

242 lägenheter. Peab har fått uppdraget att bygga 242 hyreslägenheter på Aspö i Skövde. Beställare är Skövdebostäder och kontraktssumman uppgår till ca 300 Mkr.

– Kostnaden för projektet är totalt  över 400 Mkr och det blir därmed Skövdebostäders största investering någonsin, säger Skövdebostäders VD Dan Sandén.

I magasinet Fastighetsvärlden Nr 4/2014 finns en analys av fastighetsmarknaden i Skövde.

I bostadsområdet på Aspö kommer det finnas 242 lägenheter fördelade på sju punkthus och tolv låghus, ett gruppboende och ett trygghetsboende. I anslutning till området byggs en ny förskola med plats för 100 barn.

Området är ritat av Micael Ekberg på Abako arkitekter och byggs av Peab med Martin Klaesson som arbetschef. Landskapsarkitekt är John Tizzard som planerat in många praktiska detaljer i växtligheten.

– Vi är fantastiskt stolta över att ha utsetts till entreprenörer i ett så framtidsinriktat projekt. Att bygga Aspö ligger helt i linje med vår vision att vara Nordens samhällsbyggare och ta ansvar för en hållbar utveckling. Över 240 miljösmarta hyresrätter är ett mycket välkommet tillskott av bostäder till dagens och framtidens Skövde, säger Peabs arbetschef Martin Klaesson.

Byggstart beräknas kunna ske i början av 2015 med en första inflyttning i juni 2016. Hela området beräknas stå klart våren 2018.

Fastighetsvärlden Idag 2014-05-12

MER stenafastigheter.se

Comments are closed