Content page
Köper byggrätter för 2.500 bostäder från Peab | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Köper byggrätter för 2.500 bostäder från Peab

Pris 127 miljoner när Östersundshem förvärvar. Allmännyttiga Östersundshem förvärvar bostadsbolaget Fältjägaren 8 AB av Peab, vilket innebär att Östersundshem tar över mark- och byggrättigheterna för cirka 2 500 nya bostäder i centrala Östersund. Priset är cirka 127 miljoner kronor, rapporterar lokal media.

I ett första skede planeras 700–800 bostäder. Östersundshems VD Daniel Kindberg var tidigare VD för Fältjägaren AB och han känner stor tillförsikt inför affärens möjligheter.

– Det är ett strategiskt klokt beslut, vilket jag grundar på den kunskap jag har om Fältjägarens mark- och byggrätter och på hur marknadens efterfrågan ser ut. Nya lägenheter i centrala Östersund är väldigt efterfrågat och det här innebär att vi kan fortsätta satsa på det.

Området som redan har exploaterats för närmare 100 miljoner omfattar dels gamla slakteriområdet, delar av gamla regementet samt mark nära stadion.

Fastighetsvärlden Idag 2014-05-07

MER stenafastigheter.se

Comments are closed