Content page
TIAA Henderson förstärker med Erik Lennhammar | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

TIAA Henderson förstärker med Erik Lennhammar

Rekryterar från Steen & Ström. TIAA Henderson Real Estate (TH Real Estate) har rekryterat Erik Lennhammar som Senior Portfolio Manager i Sverige. Han är baserad på TH Real Estates Stockholmskontor.

Erik Lennhammar är ansvarig för TH Real Estates förvaltnings- och utvecklingsportfölj i Norden, vilket bland annat inkluderar köpcentrum i Eskilstuna och Örebro.

Han kommer närmast från Steen & Strøm där han var Development Director i Sverige. Shoppingcentret Emporia i Malmö var ett av Erik Lennhammars senaste utvecklingsprojekt.

Johan Åström, Head of Investment, Sverige:

– Erik ansluter vårt team med exceptionell utvecklingserfarenhet i bagaget i kombination med gedigen erfarenhet av asset management. Erik är en nyckelperson i vårt svenska team och följer på den tidigare rekryteringen av Linus Nilsson som analytiker och portfolio manager.

TH Real Estate ägs gemensamt av TIAA-CREF (60 procent) och Henderson Global Investors (40 procent) vilka tillsammans har över 90 års erfarenhet av globala fastighetsinvesteringar.

TIAA Henderson Real Estate (TH Real Estate) är specialiserat på globala fastighetsinvesteringar. TH Real Estate har fokus på fastigheter inom detaljhandel, kontor, logistik och bostäder. TH Real Estate lägger tonvikten på långsiktiga och stabila investeringar som skyddar tillgångarnas långsiktiga värde.

Sedan april 2014 har företaget en uttalat global närvaro med kontor runt om i Europa och Asien, med en total förvaltning på ca 22 miljarder US-dollar, fördelade på 50 fond- och förvaltningsmandat.

Tillsammans är TIAA-CREF och TH Real Estate ett av de största fastighetsbolagen i världen med över 70 miljarder US-dollar i förvaltade tillgångar.

Fastighetsvärlden Idag 2014-05-06

 

MER stenafastigheter.se

Comments are closed