Content page
Peab planerar för 100.000 kvm lokaler vid Ulriksdal | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Peab planerar för 100.000 kvm lokaler vid Ulriksdal

Även klart för hotell med 200 rum. I Ulriksdal planerar Peab för att utveckla totalt cirka 100.000 kvm kommersiella lokaler samt 2.000 nya bostäder. För lokaler finns byggrätter om 40.000 kvm nära pendeltågsstationen och 60.000 kvm längs med E4:an.

Tidigare planerade Peab för att det sistnämnda området skulle vara först ut, men nu blir det tvärt om genom Johnson & Johnsons förhyrning och det nya hotellet som ska byggas.

– Det är en stor efterfrågan på lokaler nära spårbunden kollektivtrafik, säger Julie Lam, projektutvecklare på Peab.

I september 2013 kunde Fastighetsvärlden berätta att Peab tecknat hyreskontrakt med operatören ESS Hotell för ett hotell med 200 rum vid pendeltågsstationen (läs mer i länkarna till höger). Annordia har varit rådgivare till Peab när det gäller hotellet.

Norr om Peabs kontorsplaner längs E4:an har Fabege en byggrätt för 40.000 kvm kommersiella lokaler.

Peab har sedan tidigare fått i uppdrag av Solna stad att bygga den nya Ulriksdalsskolan, som ska bli en modern skola för elever från förskoleklass till årskurs 9. Den kommer att drivas i kommunal regi och beräknas ha plats för 900 elever samt 130 personer i personalstyrkan. Skolan innehåller 10.000 kvm lokaler. Peab har sedan tidigare även fått i uppdrag av Solna stad att bygga en ny sporthall som kommer att bli cirka 2.000 kvadratmeter stor. Den kommer att ligga intill den nya Ulriksdalsskolan.

Under 40 år, 1919 till 1960 låg Stockholms galoppbana,här innan den flyttade till Täby (och snart ska den även flytta även därifrån). Peabs område i Ulriksdal ligger nästan en kilometer nordost om Arenastaden där Nationalarenan Friends finns och där köpcentrumet Mall Of Scandinavia byggs. Till det området har till exempel Vattenfall flyttat sitt huvudkontor och Telia Sonera har skrivit hyreskontrakt för att flytta dit.

Nordost om Peabs projekt i Ulriksdal, på andra sidan motorvägen, ligger Polishögskolan, en fastighet som Peab nyligen förvärvat via det hälftenägda bolaget Centur, läs mer i länk ovanför till höger.

Fastighetsvärlden Idag 2014-05-05

MER stenafastigheter.se

Comments are closed