Content page
Redito köper handelsportfölj från Kungsleden | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Redito köper handelsportfölj från Kungsleden

Affär om 112 miljoner. Redito har köpt en fastighetsportfölj med fem handelsfastigheter för ett totalt fastighetsvärde på 112 mkr. Hyresgäster är ICA och Systembolaget. Fastigheterna som ligger i Hallstahammar, Orust, Fagersta, Kalmar och Torsås, har en total yta på 8.191 kvm.

Fastigheterna kommer ingå i Trophi Fastighets AB, som består av 112 handelsfastigheter på ett 80-tal orter i Sverige och Finland. Mer än 80 procent av portföljen utgörs av livsmedelsbutiker med Axfood, ICA och finska S-Gruppen som största hyresgäster. Portföljen har ett marknadsvärde på knappt 3 miljarder kronor.

– Portföljen passar oss perfekt med starka hyresgäster och lönsamma butiker. Vi är fortfarande i ett uppbyggnadsskede och räknar med att öka Trophis fastighetsbestånd rejält under kvartalet, säger Jan Björk, VD för Redito.

Affären gäller fastigheterna Marketentaren 1 i Fagersta, Eldsboda 1:121 i Hallstahammar, Rovan 17 i Kalmar, Henån 1:303 på Orust samt Torsås 1;25 i Torsås. Fastigheterna förvärvades av Kungsleden  i november 2006.

Genom försäljningen lämnar Kungsleden kommunerna Fagersta, Torsås och Orust. Frånträde sker i juni och affären ger upphov till en mindre realisationsvinst.

– Vi fortsätter att koncentrera vår fastighetsportfölj genom försäljning av icke-strategiska fastigheter. Försäljningen frigör kapital som kan återinvesteras i strategiska fastigheter i priorierade tillväxtmarknader, säger Kungsledens Transaktionschef Ylva Sarby Westman.

Fastighetsvärlden Idag 2014-04-29

MER stenafastigheter.se

Comments are closed