Content page
Swedavia ska sälja del av återköpt bestånd | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Swedavia ska sälja del av återköpt bestånd

Bestånd med 220.000 kvm ute på marknaden. Nu går Swedavia igång med försäljningsprocessen för en stor andel av sitt fastighetsbestånd. Uppdraget att sköta försäljningen har gått till DTZ dom redan tidigare genomfört flera fastighetsaffärer åt Swedavia.

Det som ska avyttras är mellan 50-80 procent i en portfölj med fastigheter vid Stockholm Arlanda Airport, Göteborg Landvetter Airport samt Malmö Airport. Totalt omfattar fastigheterna mer än 220.000 kvadratmeter uthyrningsbar yta inom främst logistik-, hangar- samt kontorsverksamhet.

– Fastigheterna vi nu sätter på marknaden är helt unika i och med deras placering vid Sveriges tre största internationella knutpunkter. Swedavia kommer naturligtvis vara delaktiga i den fortsatta utvecklingen, samtidigt som vi också vill gå vidare med utvecklingen av flygplatsområdena för att fullgöra deras potential, säger Karl Wistrand, vice VD Swedavia.

Under 2012 och 2013 genomförde Swedavia förvärv av byggnader i anslutning till Stockholm Arlanda Airport, Göteborg Landvetter Airport samt Malmö Airport. Därefter har Swedavia skapat en fastighetsstruktur i linje med flygplatsernas övergripande utveckling varför en försäljningsprocess av andelar i fastighetsbeståndet nu inleds.

Fastighetsvärlden Idag 2014-04-23

MER stenafastigheter.se

Comments are closed