Content page
Chakraborty vill riva och bygga nära Stureplan | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Chakraborty vill riva och bygga nära Stureplan

 ”Kraftig sättning i fastigheten”. Fastighetsvärlden har under det senaste halvåret berättat om flera planerade rivningar i Stockholm – och det planeras för fler. Sommaren 2008 förvärvade Bicky Chakraborty fastigheten Nedre Vätan 11 på Birger Jarlsgatan 31 i Stockholm, ett stenkast från Stureplan. Fastigheten var tidigare känd som Bankmannaförbundets hus, senare Finansförbundet.

Sedan tidigare ägde Chakraborty grannfastigheten på Birger Jarlsgatan 29 med det egna Elite Hotel Stockholm Plaza. Affären skapade möjligheter för en framtida expansion och nu vill hotellentreprenören riva det gulklassade huset. För Mitti berättar han att det finns en kraftig sättning i fastigheten och att grannfastigheterna kan skadas vid grundförstärkning. Bicky Chakraborty vill istället uppföra en ny byggnad efter ritningar av Sandell Sandberg.

Fastighetsvärlden Idag         2014-04-23

MER stenafastigheter.se

Comments are closed