Content page
Magnolia köper för 160 miljoner från Fabege | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Magnolia köper för 160 miljoner från Fabege

Förvärvar fastigheter i Bergshamra. Fabege har avyttrat Skogskarlen 1 och 3 på Pipers väg 2 i Solna till Magnolia. Fastigheterna omfattar en uthyrningsbar area om ca 8.800kvm samt ett garage. Ytorna består av kontor, restaurang och förråd. Fastigheterna är i stort sett fullt uthyrda.

Försäljningen sker i bolag till ett underliggande fastighetsvärde om 160 Mkr och ger ett resultat om 11 Mkr före skatt, respektive 14 Mkr efter skatt vilket kommer att redovisas under andra kvartalet 2014.

– Det var de enda fastigheter vi hade i Bergshamra och försäljningen innebär fortsatt fokusering på våra prioriterade delmarknader, kommenterar Klaus Hansen Vikström, affärsutvecklingschef på Fabege.

Magnolia Bostad grundades 2009 av Fredrik Holmström, styrelseordförande och Andreas Rutili, VD. Bolaget utvecklar hyresrätter och bostadsrätter i storstadsregioner. Geografiskt ligger tyngdpunkten på Stockholm och Uppsala.

Den sammanlagda projektportföljen av byggrätter och planerade byggrätter för Magnolia, enligt bolagets hemsida, består idag av närmare 3.000 bostäder och en totalyta över 200.000 kvm.

Fastighetsvärlden Idag 2014-04-22

MER stenafastigheter.se

Comments are closed