Content page
Wihlborgs i fyra mindre köp om 142 miljoner | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Wihlborgs i fyra mindre köp om 142 miljoner

Ankaret säljer Terminalen 3. Wihlborgs har under april månad köpt tre fastigheter i Helsingborg och en i Malmö. Samtidigt har en fastighet i Helsingborg sålts.

Wihlborgs har köpt tre fastigheter i Helsingborg för sammanlagt 115 miljoner kronor. Den största är Terminalen 3 i Knutpunkten i centrala Helsingborg (adress Järnvägsgatan 14) med 3.700 kvm kontorsyta. Det är Fastighets AB Ankaret som säljer. Det var den enda byggnaden i Knutpunkten-komplexet som Wihlborgs inte ägde.

– Att vi har förvärvat Terminalen 3 effektiviserar vår förvaltning på Knutpunkten och förenklar hanteringen av vår utbyggnad. Vi har länge varit intresserade av att förvärva den sista pusselbiten i kvarteret och är väldigt glada över att ha nått i mål, säger Anders Jarl, VD vid Wihlborgs.

Efter försäljningen äger Ankaret tre fastigheter i Helsingborg (Norden 9 vid Stortorget, Göta 1 på Järnvägsgatan 13 och Fiskaren på Drottninggatan 62) och en i Borås (Armbåga 1, Armbågavägen 3).

På Berga har Wihborgs köpt industri/lagerfastigheten Armborstet 6 med 4.300 kvm uthyrningsbar yta samt en obebyggd tomt om 4.800 kvm i kvarteret Visiret. Tomten ligger i direkt anslutning till Wihlborgs fastighet Visiret 5, vilket ger framtida utbyggnadsmöjligheter.

Under april sålde Wihlborgs  den lilla fastigheten Iris 6 i Helsingborg till en lokal fastighetsägare. Den största hyresgästen i fastigheten är en välbesökt attraktion i Helsingborg, nämligen Tropikariet.

I Malmö har Wihlborgs förvärvat lagerfastigheten Söderhavet 4 för 27 miljoner. Huset ligger på Carlsgatan 54 i Malmö, strax intill Centralstationen, och innehåller 2.600 kvm. Det är Sandböljan AB som säljer.

– Vi är mycket nöjda med våra fyra förvärv som ligger strategiskt rätt inom våra delområden både i Helsingborg och Malmö, säger Anders Jarl.

Fastighetsvärlden Idag 2014-04-15

MER stenafastigheter.se

Comments are closed