Content page
Lanserar nytt koncept och bygger på spekulation | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Lanserar nytt koncept och bygger på spekulation

Satsar på flexibla lager- och logistikfastigheter på fyra orter. För att möta en förändrad logistikmarknad satsar på Skanska ett helt nytt lagerkoncept – Kubiklager. Först ut är projektet Orrekulla Kubiklager i Hisings Kärra, norra om Göteborg. Bygget är på 13.000 kvm och Skanska bygger helt och hållet på spekulation.

– Det unika är att kunden hyr den yta som kunden faktiskt behöver, varken mer eller mindre, under en avtalstid från tre år. Lokalerna byggs för lagerverksamhet och det är möjligt för kunden att flytta in i anpassade lokaler på tre-sex månader, säger Henrik Ahnström, marknadsområdeschef Logistik, Skanska Fastigheter Göteborg.

Skanska vänder sig till kunder som med korta ledtider behöver tillgång till nya moderna lagerutrymmen på mellan 3.000-5.000 kvm. Idag hänvisas det kundsegmentet till ett andrahandsbestånd där lokalerna ofta har låg lagringshöjd och dålig intern logistik.

– Vi har planer för ytterligare en byggnad lite söder om den vi uppför just nu och vi utvärderar även möjligheterna att bygga på spekulation i Stockholm, Malmö och Helsingborg, säger Henrik Ahnström till Fastighetsvärlden.

Fastighetsvärlden Idag 2014-04-15

MER stenafastigheter.se

Comments are closed