Content page
Heba ger sig in i en ny nisch | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Heba ger sig in i en ny nisch

JM säljer projektfastighet i Täby. Från ”Toppmötet” i Åre i slutet av januari rapporterade Fastighetsvärlden att Hebas VD Lennart Karlsson öppnade för att bolaget ska köpa samhällsfastigheter. Nu har bolaget slagit till med sitt första förvärv.

Det börsnoterade bostadsbolaget  har tecknat avtal med JM avseende förvärv av fastigheten kv. Svänghjulet i Täby. Fastigheten omfattar ett äldreboende med 54 lägenheter som är under uppförande. Byggnaden är i tre våningsplan och omfattar totalt ca 4.000 kvm.

Förvärvet genomförs som en bolagsaffär och tillträde sker i samband med att projektet färdigställs den 1 december 2014. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till ca 144 miljoner kronor. Tenzing var rådgivare till säljaren.

Hyresgäst är Attendo Sverige AB som har tecknat ett 15-årigt hyresavtal.

– Förvärvet av kv. Svänghjulet innebär att Heba nu blir ägare till en vårdfastighet. Heba verksamhet är i första hand inriktad på att utveckla, äga och förvalta hyresbostäder men vår tillväxt kommer även att omfatta äldreboende, student- och gästforskarbostäder.
 Vi ser nu fram mot ett riktigt gott samarbete med vår nya hyresgäst Attendo, säger 
Lennart Karlsson, VD vid Heba.

Karlsson berättar att bolaget redan för 4-5 år sedan började diskutera förvärv inom samhällsfastigheter men att det är först det senaste året som bolaget agerat mer aktivt. Heba har lagt bud på två-tre objekt.

– Det är nyproduktion som vi främst är intresserade av.

Hur stor andel av portföljen som på två–tre års sikt ska bestå av samhällsfastigheter vill Lennart Karlsson inte sätta en siffra på.

– Men det är en stor del. I alla fall större än vår andel lokaler (8 procent).

Vid årsskiftet ägde Heba fastigheter för 4,9 miljarder kronor.

Fastighetsvärlden Idag 2014-04-15

MER stenafastigheter.se

Comments are closed