Content page
Finska Capman förvärvar If-huset från Vasakronan | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Finska Capman förvärvar If-huset från Vasakronan

Andra köpet i Sverige. Vasakronan säljer kontorsfastigheten Bladet 3 i Bergshamra till finska CapMan Nordic Real Estate Fund som gör sitt andra förvärv i Sverige. Affären görs i bolagsform och köpeskillingen är beräknad utifrån ett underliggande fastighetsvärde om 630 miljoner kronor.

Bladet 3, mer känt som If-huset, är belägen utmed och över Bergshamraleden i Bergshamra, Solna. Fastigheten består av fyra sammanlänkade kontorshus och den uthyrningsbara arean uppgår till cirka 31.700 kvadratmeter. Prislappen ger 19.900 kronor per kvadratmeter.

Vasakronan har inte haft någon transaktionsrådgivare i försäljningsprocessen utan har hanterat den internt. JLL har varit rådgivare till Capman.

Byggnaden uppfördes 1986 och rymmer i huvudsak kontor men även restaurang, garage, motionshall och datorhall.

– Vasakronans bestånd i Solna är koncentrerat till några få relativt sammanhållna arbetsplatsområden som vi framöver kommer att fokusera på och investera i. Bladet 3 ligger inte nära några av våra andra fastigheter och därför väljer vi att sälja, säger Fredrik Wirdenius, VD Vasakronan.

CapMan Nordic Real Estate Fund tillträder fastigheten den 6 maj.

Fastighetsvärlden Idag 2014-04-14

MER stenafastigheter.se

Comments are closed