Content page
Centur köper polishögskolan från Niam | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Centur köper polishögskolan från Niam

Balder och Peab köper – 20.000 kvm byggrätter. Niam har sålt två fastigheter på Sörentorp i Solna och Sollentuna omfattande cirka 49.000 kvadratmeter lokalyta fördelade på närmare 50 byggnader, samt kommersiella byggrätter motsvarande cirka 20.000 kvadratmeter. Området omfattar närmare 87 hektar och är i sin helhet uthyrt till Rikspolisstyrelsen som bland annat driver Polishögskolan på fastigheterna.

Köpare är Fastighets AB Centur som ägs till 50 procent av Peab Fastighetsutveckling  och till 50 procent av Balder. Försäljningen genomförs till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 675 miljoner. Tenzing var rådgivare till säljaren Niam.

Affären rör sig fastigheterna Ulriksdal 2:1 och Helenelund 7:1. Den förstnämnda fastigheten skolan och den andra är obebyggd mark.

Stefan Albinsson, Fund Manager på Niam säger:

Vi har under vår innehavstid tecknat ett nytt 6-årigt hyresavtal med Rikspolisstyrelsen på Sörentorp vilket skapat ett starkt och långsiktigt stabilt kassaflöde för fastigheten. Utöver detta fortsätter Solna att växa kraftigt och utvecklas i snabb takt vilket talar för detta område på sikt.

Christian Hahne, styrelseordförande i Centur kommenterar:

– Sörentorp har ett strategiskt läge i gränslandet mellan Solna och Sollentuna, innan Silverdal. Rikspolisstyrelsen är idag en stabil hyresgäst som genererar ett tryggt kassaflöde. Vi anser att Sörentorp har en stor utvecklingspotential för nya attraktiva bostäder.

Fastigheten med polishögskolan ingick i det stora paketköp som Niam gjorde från AP Fastigheter i samband med Vasakronanaffären, läs mer i länkarna till höger.

Våren 2012 tecknade rikspolisstyrelsen det sexåriga hyresavtalet gällande 42.000 kvadratmeter i Sörentorp, där Polishögskolan i Solna huserar allt sedan 1970-talets början. I december 2013 meddelade regeringen att delar av grundutbildningen ska flyttas från Sörentorp.

Fastighetsvärlden Idag 2014-04-14

MER stenafastigheter.se

Comments are closed