Content page
Swedish Match hyr takvåningen på S44 | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Swedish Match hyr takvåningen på S44

Diligentia hyr ut 2.600 kvm – 3.850 kvm återstår. Diligentia är nu i slutfasen av att genomföra den stora om- och tillbyggnaden på Sveavägen 44 (Skandias tidigare huvudkontor) i Stockholm city. Nu står det klart att Swedish Match intar husets översta plan (plan 8) på 2.600 kvadratmeter .

Flyttlasset går om ett år – i mars 2015. Swedish Match samlokaliserar sitt huvudkontor med den nyligen bildade Scandinavia Division. Tenant & Partner har varit rådgivare till Swedish Match.

Huvudkontoret flyttar därmed från fastigheten på Västra Trädgårdsgatan 15 (vid Kungsträdgården) som ägs av Midroc. Bolaget lämnar till stora delar även fastigheten på Maria Skolgata 83 på Södermalm (där Scandinavia Division sitter, men enheten för forskning och analys blir kvar) som ägs av Aberdeens Pan-Nordiska fastighetsfond. Totalt sett minskar Swedish Match sin lokalförhyrning något i samband med flytten.

– För oss stod aspekter som hållbarhetsklassning, centralt läge, bra skyltmöjligheter och att sitta alla cirka 200 medarbetare tillsammans på ett våningsplan högt upp på listan. Vi slår i och med flytten samman två kontor. På vår nya adress får vi också en stor terrass på 650 kvm. Det och att bli grannar med Urban Deli gör det hela än mer attraktivt, säger Petra Edenström, projektledare vid Swedish Match.

Även mjukvaruföretaget SAP och IT-företagen Klarna, Raysearch och King, samt Arbetsgivarverket flyttar till kontorshuset. Den 4 april öppnade Nobiskoncernen upp portarna till sitt nya hotell Miss Clara i samma kvarter.

Diligentia har nu endast ett våningsplan kontorslokaler, det sjätte, om 3.850 kvadratmeter kvar att hyra ut.

– Vi håller på med förhandlingar för hela det planet och det är nog klart inom kort, säger Markus Pfister, fastighetschef för kontor vid Diligentia, till Fastighetsvärlden.

Det finns även två mindre kontorslokaler som inte är kontrakterade men där har redan klara hyresgästerna option på ytorna, något som Diligentia räknar med kommer att utnyttjas.

Klarna flyttar in i mitten av juni och några av de övriga i november. I entréplanet återstår tre butikslokaler om 460 kvm, 85 kvm och 240 kvm att hyra ut. I källarplanet finns 2.000 kvm mörka ytor som kan få olika användningsområden och som ännu är outhyrda.

Fastighetsvärlden Idag 2014-04-04

MER stenafastigheter.se

Comments are closed