Content page
NCC får uppdraget att bygga på Knutpunkten | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

NCC får uppdraget att bygga på Knutpunkten

7.600 kvm kontor skapas. I mars 2012 berättade Fastighetsvärlden om Wihlborgs planer på att bygga ut Knutpunkten i Helsingborg. Nu har ett bolag fått bygguppdraget och det är NCC bygger fem våningar kontor på stationsbyggnaden på uppdrag av Wihlborgs. Målet är att lokalerna miljöcertifieras som Miljöbyggnad på högsta nivå. Ordern är värd 225 miljoner kronor.

Totalt handlar det om en bruttoarea på 8.974 kvadratmeter, varav 7.639 kvadratmeter är nya kontorsytor.

– Alla kontor i Knutpunkten får en sund och hälsosam innemiljö med hög kvalitet på ljud, ljus, luft och ventilation, fuktskydd och vatten. Vi använder bara miljögodkända material och kemikalier och byter ut det som eventuellt är miljöfarligt från byggåret 1991, säger Joakim Lindahl, avdelningschef på NCC Construction Sweden.

Knutpunkten är Helsingborgs kommunikationsnav för färjor, tåg, stads- och regionbussar. Det är en av Sveriges mest trafikerade kommunikationsanläggningar.

NCC:s arbete beräknas vara klart i slutet av 2015.

Fastighetsvärlden Idag 2014-04-02

Illustration: Tengbom.
Illustration: Tengbom.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed