Content page
Stor försäljning väntar i centrala Stockholm | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Stor försäljning väntar i centrala Stockholm

Förväntas inbringa halv miljard – Sålt för 5 miljarder i närområdet.  Som Fastighetsvärlden tidigare berättat så flyttar Stockholm Vatten från sina anrika lokaler på Torsgatan till Ulvsunda. Nu står det också klart att bolagets befintliga fastighet, den 12.000 kvm stora Sabbatsberg 24, kan komma att säljas.

Det framgår av en intern skrivelse, som Fastighetsvärlden läst, där fastigheten beräknas ”inbringa 492 miljoner om den säljs som projektfastighet, 10 procent mer om den säljs för bostadsbruk”. Stockholm Stad förordar det sistnämnda. Det kräver dock en ändring av stadsplanen. Fastighetens bokförda värde uppgår till 324 miljoner. Fastigheten innehåller inga byggrätter men Fastighetsvärldens bedömning är att det går att skapa.

Under de senaste fyra åren har det sålts hus för över 5 miljarder i det direkta närområdet. Norrporten har köpt Flat Iron Building och SPP/Handelsbankshuset, grannfastigheter direkt söder om huset med Stockholm Vatten. På andra sidan bron har Areim nyligen köpt Trygg Hansa-huset och tidigare har KLP köpt Klamparen 10.

Läs mer om de fyra försäljningarna i länkarna till höger

Fastighetsvärlden Idag 2014-03-31 

Fastigheten Sabbatsberg 24 på Torsgatan i centrala Stockholm.
Fastigheten Sabbatsberg 24 på Torsgatan i centrala Stockholm.

MER fastighetsvarlden.se

Comments are closed