Content page
Större fastighetsägare hittad skjuten till döds | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Större fastighetsägare hittad skjuten till döds

Ägde 8 bostadshus med totalt 418 lägenheter. En man i 50-årsåldern hittades i lördags ihjälskjuten i en bil i ett koloniområde i norra Stockholm, uppger Expressen och Aftonbladet.

Mannen upptäcktes klockan 13 av förbipasserande vid kolonilotterna på Albanoområdet, som ligger mellan KTH och Stockholms universitet.

Fastighetsvärlden kan berätta att mannen var en större fastighetsägare och ägde åtta bostadsfastigheter i Stockholm om totalt 28.400 kvm, fördelat på totalt 418 lägenheter och 3.300 kvm lokaler. Fastigheterna i det aktuella beståndet har förvärvats från 1984 fram till 2007. De åtta fastigheterna har ett totalt taxerat värde om 340 miljoner kronor. Marknadsvärdet är högre.

Den enskilt största fastigheten finns i Högdalen, som står för närmare en tredjedel av det taxerade värdet, ägde den nu avlidne mannen tillsammans med en släktning. De övriga sju stod han som ensam ägare till. De fastigheterna finns Hägerstansåsen/Västertorp (2 st), Hägersten, Rågsved (3 st) och Lilla Essingen. Släktingen heläger själv fem fastigheter i Stockholm och Solna. Ytterligare en nära släkting äger tre fastigheter i Stockholm. Det taxerade värdet på trions sammanlagda fastighetsbestånd överstiger 800 miljoner kronor.

Dan Grip, befäl vid polisens ledningscentral, bekräftar för Aftonbladet att mannen skjutits till döds.

– Vi har hittat tomhylsor på platsen, säger han.

Det är oklart om det fanns någon hotbild mot fastighetsägaren eller hans familj. Han är inte känd av polisen sedan tidigare, skriver Aftonbladet. Under tidig söndagskväll hade polisen inte någon misstänkt för mordet. Anhöriga är underrättade.

Fastighetsvärlden Idag 2014-03-30

MER fastighetsvarlden.se

Comments are closed