Content page
60 intressenter på hotell i Gallerian | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

60 intressenter på hotell i Gallerian

5–10 i final – Klart maj/juni. I februari 2013 kunde Fastighetsvärlden avslöja AMF Fastigheters planer på att bygga om stora delar av kontorslokalerna i Gallerian i centrala Stockholm till hotell. Det handlar en ett, två eller tre hotell. Bolaget har nu, med rådgivning från Annordia, tagit in offerter från intresserade operatörer.

Intresset från marknaden har varit stort och man har fått in hela 60 bud. 15 av dessa har dock grundat sig på managementavtal, som legat lågt i prioriteringen, som har kommit från många utländska intressenter.

AMF Fastigheter har nu gått vidare med 5–10 av intressenterna och räknar med att i maj eller juni kunna presentera vem eller vilka det blir som får driva hotellen. Som det ser ut nu kommer det att bli två eller tre hotell, sannolikt inte ett.

Totalt ingår cirka 35.000 kvm lokaler i det hotellprojektet som AMF Fastigheter driver. Hotellet skulle, om allt går smidigt, kunna öppna första halvåret 2017.

– Vi granskar kvalitet, koncept och genomförandemöjlighet. Det ser väldigt bra ut. Vi har en bred palett att granska, säger Martin Tufvesson, vice VD vid AMF Fastigheter, till Fastighetsvärlden.

Fastighetsvärlden Idag 2014-03-28

MER fastighetsvarlden.se

Comments are closed