Content page
Kontorshus i city blir hotell | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Kontorshus i city blir hotell

10–15 operatörer har visat intresse för AFA Fastigheters hus. Fastighetsvärlden kan berätta att AFA Fastigheter kommer att bygga om den 4.500 kvm stora kontorsfastigheten Fyrkanten 14, som ligger ett stenkast från korsningen Sveavägen/Kungsgatan i Stockholm, till hotell.

Fastigheten är sedan ett tag helt tomställd. Ett tag hade bolaget funderingar på att renovera kontorslokalerna, men nu är det bestämt att det blir hotell och intresset bland operatörerna har varit mycket stort. 10–15 har visat intresse för AFA Fastigheters centrala fastighet. Bolaget jobbar nu vidare med en handfull av dessa och räknar med att fatta i beslut innan sommaren.

Tomas Ingemarsson, chef AFA Fastigheter, säger till Fastighetsvärlden att det handlar om ett hotell som kommer att innehålla 180 till 205 rum och att det kommer att hamna i det mellersta prissegmentet. Han räknar med att portarna till hotellet ska kunna öppnas under tredje eller fjärde kvartalet 2015.

För AFA Fastigheter blir det bolagets nionde hotellfastighet. Alla finns i Stockholm förutom en nyinköpt fastighet i Göteborg och det stora projektet Malmö Live.

– Vi är intresserade av flera hotell, men det är i första hand i Stockholmsområdet som vi är intresserade, säger Tomas Ingemarsson.

Fastigheten Fyrkanten 14 belägen i hörnet av Luntmakargatan och Apelbergsgatan nära Hötorget. Fastigheten består av två byggnader. Huset mot Apelbergsgatan är byggt 1958-1960 medan huset mot Luntmakargatan är uppfört 1988. Fastigheten uppfördes ursprungligen för Skandinaviska Kreatursföreningen, numera Agria.

Fastighetsvärlden Idag 2014-03-27

Fastigheten Fyrkanten 14 som ägs av AFA Fastigheter.
Fastigheten Fyrkanten 14 som ägs av AFA Fastigheter.

MER fastighetsvarlden.se

Comments are closed