Content page
Bonnier räddar kvar PwC om 21 000 kvm | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Bonnier räddar kvar PwC om 21 000 kvm

Torsplan, Citycronan och Uggleborg främsta alternativen. Det är nu klart att PwC kommer att sitta kvar i Bonnierhuset i ytterligare 12 år. Det nya avtalet som omfattar ca 21.000 kvm innebär att PwC får en effektivare kontorslösning med möjlighet att utöka antalet arbetsplatser inom de befintliga lokalerna. Dessutom tillskapas en ny egen entré från Torsgatan. PwC kommer att lämna de höghusdelar som är högre en låghusdelen, alltså våningarna 10–16 (300 kvm vardera) och istället bland annat ta del av de ytor som idag är en restaurang – och det är där PwCs nya entré hamnar. Totalt handlar det om en minskad förhyrning om cirka 1.000 kvm. (På våningarna 17-21 sitter Bonniers koncernledning och Bonnier Fastigheter).

PwC har varit hyresgäster i Bonnierhuset sedan mitten av 90-talet. Bolaget har sedan 1,5 år haft en bred sökprocess efter nya lokaler som ska rymma 1.300 arbetsplatser.

– Vi fick in 7-8 seriösa förslag som vi utvärderat och det fanns tre flyttalternativ som vi slutligen granskat noggrant, berättar Arne Engwall, partner vid PwC och som varit ansvarig för lokalsökningen.

Fastighetsvärlden kan berätta att PwCs tre främsta alternativ var Citycronan på Regeringsgatan (fastigheten ägs av AMF och där DnB senare tecknat kontrakt), Torsplan 2 i Hagastaden (den andra etappen som NCC ska bygga) och Uggleborg 12 på Vasagatan (ägs av Vasakronan och där Försäkringskassan flyttat ut).

Tomas Hermansson, VD vid Bonnier Fastigheter:

– Vi glada för att PwC väljer att sitta kvar i Bonnierhuset. Vi har haft ett mycket gott samarbete under många år och det känns så klart väldigt bra att få förtroendet att fortsätta den relationen, säger Hermansson.

Bonnierhuset har nyligen miljöcertifierats enligt det amerikanska systemet LEED Existing Buildings och uppnådde en silvernivå. Nu kommer även gatumiljön kring Bonnierhuset att utvecklas. Förutom den nya entrén till PwC så planeras en ny restaurang i nytt läge vid Lokstallsgatan där även Bonnier Fastigheters nya kontorsprojekt ”Atlas Garden” kommer att påbörjas under året. Som ett led i dessa projekt så planeras nu även för en uppgradering av gatumiljön kring fastigheterna.

Fastighetsvärlden Idag 2014-03-21

MER fastighetsvarlden.se

Comments are closed