Content page
Nära nu – Hemfosa en av de största sedan Telia | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Nära nu – Hemfosa en av de största sedan Telia

Engwall på hård ”säljturné” i två veckor – FV på plats. I morgon fredag noteras Hemfosa på Nasdaq OMX. Bolagets VD Jens Engwall och CFO Karin Osslind har varit på resande fot i två veckor för att presentera börsprospektet. De har varit i New York, Boston, London (två gånger), Amsterdam, Helsingfors och Oslo.

– Det har varit väldigt mycket möten och vi har försökt få in maximalt mycket. Men vi har strukit några för att vi skulle orka med allt. Det har varit ett extremt stort intresse och tajmingen har varit väldigt bra, sade Engwall till Fastighetsvärlden när han på onsdagskvällen åter landade på svensk mark.

– Totalt har vi träffat 100–120 investerare under resan. Under torsdagen kommer vi att ha möten fram till 13.30. Klockan 14 stänger vi böckerna.

I Sverige har en kvartett från Hemfosa varit på ”roadshow” i en handfull orter för att träffa privatpersoner. Det är Lars Thagesson, Mikael Weiland, Ann-Sofie Lindroth och Karim Sahibzada som rest runt.

– Även bland privatpersonerna har det funnits ett väldigt stort intresse. Kanske till och med ännu större än vad vi mött på våra länge resor, sade Engwall.

Fastighetsvärlden har tagit del av uppgifter från statistikavdelningen Nasdaq OMX som konstaterar att Hemfosa, förutsatt att man hamnar i den övre delen inom det angivna intervallet (3,0–3,3 miljarder kronor), kommer att vara den största noteringen i termer av rest kapital sedan East Capital 2007 som då tog in 3,4 miljarder. Sanitec tog förra året in 3,2 miljarder.

Fastighetsvärlden kommer att vara på plats i Nasdaq OMX-huset på fredag morgon och bevaka när Hemfosa rings in på börsen. Vår direktrapportering startar strax efter klockan 08.30 på fredag.

Fastighetsvärlden Idag         2014-03-20

MER fastighetsvarlden.se

Comments are closed