Content page
Lars Ohly utmanar Annika Billström om makten i HGF | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Lars Ohly utmanar Annika Billström om makten i HGF

Vänsterledaren vill ta över efter Engman. Totalt fem kandidater till att efterträda Barbro Engman som Hyresgästföreningens ordförande är nu kända. Sedan tidigare är det klart att Annika Billström är en av kandidaterna. Nu skriver  Hem & Hyra (Hyresgästföreningens tidning) att Lars Ohly kandiderar.

– Jag tror att jag skulle kunna göra ett väldigt bra jobb med att föra ut Hyresgästföreningens frågor och jag brinner verkligen för de frågor som Hyresgästföreningen står för. Kanske kan jag även tillföra ett perspektiv för funktionshindrade och hemlösa som inte alltid får det genomslag det borde få i föreningens arbete, säger Ohly till Hem & Hyra.

När Ohly får frågan om han har kontakter inom bostadssektorn svarar han:

– Jo tack, jag har ju jobbat rikspolitiskt sedan 1994 så jag känner de flesta.

Lars Ohly, som är född i Spånga, var Västerpartiets partiledare från februari 2004 till januari 2012. Han är fortfarande riksdagsledamot.

Övriga kandidater, enligt Hem & Hyra: Anna Lönn Lundbäck, regionchef i Västra Sverige, samt Björn Johansson, regionordförande i Sydost – som nominerats på varsitt håll. Sedan tidigare har det även stått klart att region Mitt vill se LO:s kommunikationschef Marie Linder på ordförandestolen.

Region Stockholm övervägde till en början att nominera tidigare ordförande Terje Gunnarson , uppger Hem & Hyra, men han har via sin blogg tackat nej till förtroendet.

Fastighetsvärlden Idag 2014-03-20

 

 

MER fastighetsvarlden.se

Comments are closed