Content page
Profi säljer för 265 miljoner till AL vid Möllan | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Profi säljer för 265 miljoner till AL vid Möllan

Atrium Ljungberg gör allvar av expansionsplaner. Efter åtta års innehav och utveckling säljer Profi fastigheten Dimman 11 i centrala Malmö (se karta) till Atrium Ljungberg. Fastigheten (där tidningen Arbetet hade sin redaktion) är belägen utmed Bergsgatan vid området Möllevången (Möllan). Affären sker via bolag med ett underliggande fastighetsvärde om 265 miljoner.

Profi Fastigheter förvärvade Dimman 11 i början 2006 med stora vakanser. Under innehavstiden har betydande investeringar och hyresgästanpassningar genomförts i fastigheten.

– Detta är ett utmärkt exempel på hur Profi Fastigheter bedriver aktiv fastighetsutveckling. Under de åtta år som vi ägt Dimman har vi i allt väsentligt förändrat fastigheten, säger Staffan Olsson, Profi Fastigheters VD.

Fastighetens lokalytor omfattar 16.000 kvm, huvudsakligen för kommunal verksamhet, utbildning och kontor. Fastigheten är fullt uthyrd med långa hyresavtal och bland större hyresgäster kan nämnas Malmö stad, Academedia och CDON.

Profi har dessutom skapat en ny detaljplan för fastigheten inkluderande byggrätter för bostäder. Under 2011 såldes bostadsprojektet till JM.

För Atrium Ljungberg innebär förvärvet att man gör allvar av sina expansionsplaner i Malmö där bolaget sedan tidigare äger och utvecklar Mobilia.

– Malmö är en av våra prioriterade marknader där vi har som ambition att växa. Genom det här förvärvet stärker vi vår position i Malmö, säger Micael Averborg, affärsområdeschef Transaktion och marknad på Atrium Ljungberg.

– Fastigheten har en spännande mix av verksamheter och läget är bra i ett välbesökt kulturområde med goda kommunikationer. Dessutom erbjuder den ett stabilt kassaflöde där Malmö stad hyr cirka hälften av ytan på ett 20-årigt avtal. Deras nya lokaler med bland annat biograf kommer innebära ett lyft för hela kvarteret där en tidigare bakgata får nytt liv, fortsätter  Averborg.

Advokatfirman Glimstedt och Catella har biträtt Profi Fastigheter i försäljningen.

Fastighetsvärlden Idag 2014-03-18

MER fastighetsvarlden.se

Comments are closed