Content page
Fortsatt stabil avkastning på bostadsfastigheter | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Fortsatt stabil avkastning på bostadsfastigheter

IPD Svenskt Bostadsindex 2013. Direktavkastningen för bostadsfastigheter har ökat med 0,2 procentenheter till 3,2 procent och är nu på den högsta nivån sedan 2006. Värdeförändringen har å andra sidan minskat till 3,7 procent. En anledning till minskningen är bland annat att hyrestillväxten är svagare , 2,3 procent jämfört med 3,1 procent för föregående år.
Totalavkastning uppgick till 7,0 procent för 2013. Detta är 0,5 procentenheter lägre än föregående år och 0,6 procentenheter lägre än den årliga medelavkastningen för de elva år som indexet har producerats men det här är andra året i rad som IPD Svenskt Bostadsindex har en högre totalavkastning än IPD Svenskt Fastighetsindex för kommersiella fastigheter. Detta visar på att bostäder är en fortsatt attraktiv fastighetstyp.
Fastighetsvärlden Idag           2014-03-18

MER fastighetsvarlden.se

Comments are closed