Content page
Besqab köper byggrätter av Niam | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Besqab köper byggrätter av Niam

Ska bygga 110 bostadsrätter. Besqab  har tecknat avtal om förvärv av byggrätter inom kvarteret Charlottenburg  i  stadsdelen  Råsunda  på Solnavägen. Säljare är Niam. För fastigheten bedrivs nu arbetet med detaljplan för ca 110 bostadsrättslägenheter. Befintliga byggnader på platsen kommer att rivas och nya flerfamiljshus byggs där istället. Planen har varit utställd för granskning under hösten 2013 och Besqab planerar för säljstart under våren 2014. Fastigheten förvärvas genom bolagsaffär med ett underliggande fastighetsvärde om ca 120 miljoner.

–I och med detta köp förvärvar vi en fastighet med ett mycket attraktivt läge. Husen  ligger  nära  Solna Centrum och kommunikationer, samtidigt som den fina anrika parken ligger intill, säger Johan Westring,  chef  affärsutveckling  och  exploatering  på  Besqab.

Besqabs VD Anette Frumerie:

– Detta är ett steg i linje med företagets långsiktiga strategi – att utöka vår byggrättsportfölj och vi är glada att ha genomfört den här affären med Niam. Vi tror på Solna, det är en expansiv och spännande kommun där många vill bo och leva.

Fastighetsvärlden Idag         2014-03-17

 

 

 

 

 

MER fastighetsvarlden.se

Comments are closed