Content page
SSM köper av Granen vid Brommaplan | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

SSM köper av Granen vid Brommaplan

Omfattar 15.500 kvm bostäder. SSM Holding har genom ett bolagsförvärv, förvärvat fastigheten Kv Linneduken 1 (de tillfälliga sporthallarna) vid Brommaplan i Stockholm. Säljare är Granen Fastighetsutveckling. SSM har tillträtt fastigheten. Projektet omfattar ca 15.500 kvm BTA och beräknas innehålla 220 lägenheter. Granen har under de senaste åren tillsammans med Stockholms stad utvecklat fastigheten till beslut om en ny detaljplan för bostäder.

Savills och Linklater har på uppdrag av säljaren arbetat med förmedlingen av affären. Setterwalls Advokatbyrå har företrätt SSM i affären. Köpeskillingen är inte offentlig.

SSM har bestämt sig för att fortsatt marknadsföra projekt som Bromma Tracks. SSM avser nu att bearbeta projektet så att det blir den produkt bolaget strävar efter att utveckla. Totalt beräknas projektet innehålla ca 220 lägenheter, framförallt 1-2 rok, väl anpassade för att tillgodose bolagets unga målgrupp och den stora efterfrågan på små yteffektiva och funktionellt designade lägenheter som finns idag. Säljstart är planerad till september och produktionsstart strax innan årsskiftet.

– Brommaplan står inför en spännande period av tillväxt och utveckling och förvärvet av Kv Linneduken 1 ger oss nu möjlighet att bygga fler bostäder för stockholmare som vill bo nära stadens puls säger Mattias Roos, VD på SSM Bygg och Fastighets AB.

Fastighetsvärlden Idag 2014-03-14

MER fastighetsvarlden.se

Comments are closed