Content page
Datscha ger brittiska Land Registry råd | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Datscha ger brittiska Land Registry råd

Mipim 2014. De brittiska myndigheterna har fått i uppdrag att förenkla för internationella investerare som söker möjligheter i landet. Som ett led i det har brittiska Land Registry sökt kontakt med Datscha för att få erfarenhetsöverföring från det system Datscha byggt i Sverige och Finland.

– Det är ett spännande samarbete där vi kan dela med oss av vår erfarenhet för den utmaning som Land Registry står inför, säger Magnus Svantegård, utvecklingschef på Datscha till Fastighetsvärlden vid ett möte i Cannes.

Företrädare för den brittiska myndigheten har tidigare varit över i Sverige för att sätta sig in i möjligheterna och utmaningarna.

–Det senaste året har vi arbetat med ett antal partners, inklusive Datscha, för att undersöka möjligheterna att  leverera information via tredjepartsleverantörer tillsammans med mervärdestjänster. Utfallet har varit positiv och vi planerar att släppa den första versionen av den nya tjänsten under våren 2014, säger Dr Andrew Trigg, chef för Land Registry Data Programme.

Medan svenska myndigheter normalt har it-system som är förberedda för att kunna samköras eller kopplas ihop är situationen helt annorlunda i Storbritannien. Där har de myndigheter som hanterar olika delar av sådan information, som ingår i till exempel Datschas system, olika uppbyggnad och det är en omfattande procedur att skapa bryggor mellan de olika databaserna.

–Efter att ha deltagit i en pilot med diverse information för en del av England tror vi att vi funnit en väg som gör att vi baserat på matchning av 4 olika myndigheters information kan få till en tjänst som har stora likheter med Datschas tjänst i Sverige. Vi kan ödmjukt konstatera att det fortfarande finns utmaningar kvar att lösa innan det är klart, men vi har påbörjat implementeringen och signat med de första dataleverantörerna i UK, säger Datschas VD Jacob Philipson. Och tillägger: – Närmaste tiden blir spännande.

Fastighetsvärlden Idag 2014-03-12

MER

Comments are closed