Content page
Tre fullsatta Mipim-plan i full fart till Rivieran | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Tre fullsatta Mipim-plan i full fart till Rivieran

Tjuvstart på Arlanda. Tre intensiva dagar väntar för närmare 2.000 fastighetssvenskar (varav 1.050 registrerade) under den 25:e upplagan av fastighetsmässan Mipim som idag inleds i Cannes.

Mässan ”tjuvstartade” som vanligt redan på Arlanda under tisdagsmorgonen där en stor del av resenärerna samlats för att ta någon av de tre direktflighterna som avgick. Det första planet, en SAS-kärra, lyfte 08.25 – nästan en halvtimme försenat.

Ute på Arlanda fanns även en hel del Mipim-resenärer som inte lyckats få tag i någon av de åtråvärda direktflygen – och därmed tråkades lite lätt för detta. De Fastighetsvärlden träffade hade istället München, Paris, Köpenhamn, Frankfurt och Zürich som första destination.

Fastighetsmässan pågår enligt arrangören tisdag till fredag. Under fredagen händer dock absolut  ingenting. Under tisdag förmiddag är aktiviteten låg både när det gäller seminarier och möten. Det sätter fart först under eftermiddagen när den stora armadan av britter, engelsmän, ryssar och svenskar anländer. Många investerare, arkitekter och jurister som Fastighetsvärlden träffade på Arlanda under morgonen berättade att de hoppades hinna gå och lyssna på Londons borgmästare Boris Johnson som talar klockan 14.00.

Ungefär 09.30 lyfte flight DY4321 med destination Nice och den Norwegian-avgången har sedan några år blivit mångas favorit tack vare att det erbjuds wi-fi.

En stor ”snackis” på Arlanda var Fastighetsvärldens nyhet om att den tidigare ”stjärnmäklaren” Lennart Schuss nu genomfört sitt första förvärv som investerare. Läs mer här på annan plats på sajten (alla nyheter kommer att vara öppna för alla under Mipim).

Det tredje direktflyget, ännu ett SAS-plan, skulle ha lyft samtidigt som Norwegians flyg men lyfte först 10.20. Alltså nästan en timme försenat.

Det första planet landade i Nice som planerat vid 11.30-tiden. Därefter tog det dock 20 minuter att få upp dörren för att kunna släppa ut de ivriga mässresenärerna.

Antalet registrerade svenskar på Mipim i år är ungefär lika många som 2013.

Följ vår rapportering från Cannes de kommande dagarna!

Fastighetsvärlden Idag 2014-03-11

MER

Comments are closed