Content page
Fabege säljer till Olov Lindgren på Södermalm | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Fabege säljer till Olov Lindgren på Södermalm

Pris: 150 miljoner – Ägt fastigheten länge. Fabege har avyttrat fastigheten Kolonnen 7 som ligger i hörnet Götgatan/Ölandsgatan, Stockholm, till Olov Lindgren. Tenzing var rådgivare till säljaren Fabege. Affären gjordes upp under Mipim.

Fastigheten omfattar cirka 3.400 kvm fördelat på kontor, butiker och 12 bostäder. Fastigheten är byggd 1965. Köparen tillträder fastigheten den 11 april. Fastighetsvärlden bedömer köpeskillingen till cirka 150 miljoner kronor.

Försäljningarna ger ett resultat före skatt om cirka 13 Mkr respektive cirka 32 Mkr efter skatt som kommer att redovisas under första kvartalet 2014.

– Det var den enda fastighet vi hade kvar på Södermalm och försäljningen innebär fortsatt fokusering på våra prioriterade delmarknader, kommenterar Klaus Hansen Vikström, affärsutvecklingschef på Fabege.

Efter försäljningen har Fabege 33 fastigheter i Stockholms innerstad, varav 18 på Norrmalm. Fabege (tidigare Wihlborgs) har ägt fastigheten länge, sedan 1988.

Fastighetsvärlden Idag 2014-03-11

MER

Comments are closed