Content page
NCC inför mobil app för byggprojekt | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

NCC inför mobil app för byggprojekt

?????????

NCC inför som första byggbolag i Sverige en mobil app för byggprojekt så att kunder, underleverantörer och NCC lätt kan uppdatera och läsa om byggprojektet i mobil eller surfplatta oavsett var de är. Den mobila appen och systemet är utvecklat av ett rikstäckande svenskt IT-företag.

Projektet lanserades internt i januari till ca 3000 användare och efter sommaren planerar NCC att även kundens projektdeltagare samt underentreprenörer ska ha tillgång till det mobila stödet, länkad till NCCs projektportal.

– Det som har varit särskilt framgångsrikt med projektet är att vi har haft ett agilt arbetssätt där vi har återvunnit tidigare projekts lösningar och erfarenheter kring utveckling, säger Dan Milestad, Kundansvarig hos systemleverantören Frontwalker.

Idag har nästan 700 NCC-anställda testkört det mobila stödet både i större projekt och lite mindre. Portalen är enkel att använda och baserad på det behov platschefer och arbetsledare har i ett byggprojekt. Med ökad tillgänglighet och snabbare uppdatering har alla samma färska information. Det förväntas öka förståelsen, samordningen och effektiviteten i projekten.

Projektportalen mobil är utvecklad i HTML5 för att vara ett modernt stöd oberoende om det är Windows, Android eller ios mobila enheter.

– Kunskapen hur man använder appar är redan hög. Vårt mål är att erbjuda det enklaste och bästa mobilstödet i byggbranschen för både små och stora projekt och interna och externa användare. Vi hoppas att vår mobila lösning underlättar och blir standard för hela branschen, säger Ulf Larsson, projektledare, NCC Construction Sverige.

Källa: Dagens Fastighet

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER IT

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *