Content page
Shejken vill bygga på Stureplanskvarter | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Shejken vill bygga på Stureplanskvarter

Först efter sju år vaknar shejken. Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan köpte, via Abu Dhabi Investment Authority (ADIA), Sturegallerian 2006. Sedan dess har han inte investerat många kronor i fastighetsutveckling. Nu smids dock stora planer, inte bara för gallerian utan för hela kvarteret Sperlingens Backe – där AIDA äger merparten av fastigheterna. AIDA vill i sina fastigheter inrymma fler bostäder, bygga till ett hotell samt modernisera kontorslokalerna där det stora flertalet i dag står vakanta. Stockholms Stad upprättade i mitten av januari ett Start-PM.

– Det finns inga konkreta planer ännu så det är svårt att kommentera. Fasaderna kan man inte röra eftersom de är kulturklassade men det är möjligt att det finns utrymmen på innegårdar och annat som kan utvecklas, säger Bo Bergman avdelningschef för stadsbyggnadskontorets planavdelning.

Hur och var nybyggnation ska ske är alltså inte klart men enligt start-PM:et kan det bli både genom om- till- och påbyggnad av de befintliga fastigheterna. Utöver de fastigheter som AIDA äger så kommer också två fastigheter ägda av Vasakronan att innefattas av planarbetet. Den fastighet som ägs av SEB Trygg Liv innefattas dock inte av planen.

Källa: Fastighetsvärlden

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Övrigt

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *