Content page
PEAB sparade 13 miljoner kronor | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

PEAB sparade 13 miljoner kronor

Stora belopp kan sparas med hjälp av kameraövervakning av byggarbetsplatser.

Analyser visar att stölder och skadegörelse kostar ungefär en procent av entreprenadstorleken på byggen i Sverige. Jämfört med det har PEAB sparat mer än 13 miljoner kronor på ett antal byggen i Göteborg och Stockholm.

Byggarbetsplatser i Sverige utsätts dagligen för stölder. PEAB:s egen analys visar att stölder och skadegörelse kostar minst en procent av entreprenadstorleken. Detta blir hundratusentals kronor på ett normalbygge.

Aktiv kameraövervakning
Enligt PEAB ger aktiv kamerabevakning bäst effekt. Med hjälp av kamerabevakningen har man många gånger förhindrat stölder. Effekten får man eftersom kamerorna tidigt upptäcker tjuven så att åtgärder som väktarutryckningar kan sättas in.

– Värdet på stölderna är egentligen bara toppen på isberget. Den stora kostnaden kommer när kranen inte går igång och bygget stannar av bara för att en kabel är stulen, säger David Giaina, marknadschef på Mindmancer AB.

– Det är tajta marginaler i byggprojekt så när stölder orsaker skador för miljoner så har det stor påverkan på hela vinsten. Att våra lösningar ger en sådan stor och konkret effekt för byggarna är riktigt roligt, säger Johnny Berlic vd på Mindmancer AB.
Källa: Mindmancer AB

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Säkerhet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *