Content page
Teknisk utrustning i sju fastigheter kopplas upp | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Teknisk utrustning i sju fastigheter kopplas upp

Kontroll på utrustningen på distans spar ekonomi och miljö.

iP1 och Arne Lorentzon AB har tecknat avtal om att koppla upp all teknisk utrustning i totalt sju fastigheter i Skövde.
– Med denna lösning får vi kontroll på all vår utrustning på distans och blir både mer kostnadseffektiva och mer miljövänliga tack var färre resor och snabbare anpassning av olika systems drift, säger Fredrik Johansson, fastighetsförvaltare, på Arne Lorentzon AB.

Portalen i Gothia Science Park samt H-huset på Högskolan har verkat som testsite. Resultaten av pilotstudien är mycket goda och det innebär att iP1 och Arne Lorentzon AB sluter affärsavtal om uppkoppling av ytterligare sju fastigheter i Skövde i en andra etapp.

– Med vår lösnings kopplas all utrustning samman med ett lokalt trådlöst wifi som sedan kopplas upp till internet via iP.1 trådlösa nätverk som täcker hela Skövde, berättar Leif Alvarsson, vd.

Fördelar
– Fastighetsägaren kan med en knapptryckning kontrollera larm på distans, fastighetsskötare som jobbar på plats har tillgång till höghastighetsinternet i utrymmen som normalt i princip helt saknar mobiltäckning och alla andra leverantörer kan uppdatera mjukvara på distans, förklarar Alvarsson.

Fredrik Johansson är mycket nöjd med samarbetet:
– Med iP1 har vi på ett smidigt sätt löst både internet till våra fastigheter och en samlad serverlösning för alla system som kan styras på distans. Dessutom kan vi ha olika behörigheter för olika yrkeskategorier som behöver jobba med de olika systemen, exempelvis värme, ventilation och brandlarmscentral, slutar han.
Arbetet med de sju fastigheterna ska vara färdigställt i september och då vidtar planering för etapp 3 i samarbetet och uppkoppling av ytterligare fastigheter och teknisk utrustning.

Framtiden för uppkopplade maskiner
Mobiloperatörer i Sverige beräknar att det om drygt sex år, 2020, kommer att finnas 100 miljoner uppkopplingar mellan maskiner i Norden och Baltikum. Det kan jämföras med att det idag finns cirka 20 miljoner vanliga mobilabonnemang.
Källa: Gothia Science Park

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER IT

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *